Oderland Status

Senast uppdaterad 2024-02-29 16:01 CET

Incidentrapport

Problem med att lista backuppunkter för webbhotellskonton

Den här incidenten påverkade: Backup

Historik

Åtgärdad

Vi har inte noterat några nya problem sedan en lösning rullades ut förra lördagen (2023-03-18). Vi stänger därför ärendet, men ber er att kontakta supporten om ni ändå skulle märka av några problem.

Övervakar

Problem har blivit åtgärdat och vi fortsätter att övervaka situationen.

Identifierad

Vi har identifierat en lösning som vi kommer rulla ut nu under helgen.

Identifierad

Vi utreder fortfarande detta tillsammans med vår leverantör. Problemet är identifierat, och en potentiell lösning har hittats som kommer testas i produktion under helgen.

Vi återkommer med en ny statusuppdatering under helgen.

Om du får problem med att återställa en backup till följd av ovan, vänligen kontakta vår support som kan avhjälpa problemet temporärt.

Identifierad

Vi utreder fortfarande detta tillsammans med vår leverantör. Problemet är identifierat, men tyvärr har ingen tillfredsställande lösning hittats.

Vi återkommer med en ny statusuppdatering senast imorgon.

Om du får problem med att återställa en backup till följd av ovan, vänligen kontakta vår support som kan avhjälpa problemet temporärt.

Identifierad

Vi har lyckats identifiera problemet och fortsätter att jobba på en lösning tillsammans med vår backupleverantör. Vi återkommer med en ny statusuppdatering imorgon.

Vad vi kunnat konstatera hittills, är att problemet relaterar till en uppdatering av det cPanel-plugin som vi använder för Acronis backup. Grundproblemet är att backuppunkter visas även efter att de tagits bort, vilket i kombination med att bara de äldsta 100 backuppunkterna visas får följdeffekten att inga aktuella backuppunkter visas i vissa fall.

Om du får problem med att återställa en backup till följd av ovan, vänligen kontakta vår support ska vi avhjälpa problemet temporärt.

Undersöker

Vi utreder detta fortfarande i samarbete med vår leverantör. Om du stöter på problemet så behöver du fortsatt kontakta vår support så kan vi göra en temporär fix.

Undersöker

Det kan just nu vara problem med att lista de tillgängliga backuppunkterna i Acronis backup: https://www.oderland.se/support/artikel/hur-gor-jag-aterstallningar-med-acronis-backup/

Problemet kan visa sig genom att det t.ex. ser ut att saknas backuper från den senaste månaden. Eller att det finns backuppunkter som går längre tillbaka i tiden än vad de borde.

Detta är enbart ett visningsfel, backupdatan finns fortfarande och nya backuper tas som vanligt. Om du stöter på det här problemet så kan du kontakta vår support så kan vi trigga en skanning av backuparkivet som kommer lösa problemet tillsvidare: https://www.oderland.se/support/kontakt/

Vi undersöker just nu orsaken samt permanenta lösningar tillsammans med vår leverantör.